Selahattin Demirtaş, des de la presó


A la Fira Internacional del Llibre de Frankfurt 2018, vaig visitar l'exposició de Llibres Prohibits a Turquia, organitzada per l'editor exiliat turc Ragip Zarakolu. Gran estratega: només calia travessar el passadís de la fira per anar de l'estand oficial de Turquia a l'exposició sobre els llibres prohibits en aquell país. Vaig endur-me'n una postal on Selahattin Demirtaş surt somrient, molt afable. Ara és a l'oficina del PEN Internacional, i ens dóna suport amb la seva mirada encoratjadora. 

Selahattin Demirtaş ha estat declarat recentment un membre honorari del PEN Mèxic i del PEN Català. Al llarg dels anys, el PEN Català ha donat suport molt activament els escriptors empresonats a Turquia, des dels anys noranta vam fer campanya activa per diversos escriptors empresonats en aquell país i vam convidar a Barcelona Yaşar Kemal o Nadire Matter. El PEN Català, aliat al PEN Turc, va organitzar el 2004, a Istanbul, un dels primers seminaris sobre la llibertat d'expressió que es van poder fer allí, en el moment que semblava que Turquia caminava a grans passos cap a la democratització de les seves institucions i la integració europea.


Comparteixo aquesta nota que ens ha fet arribar Selahattin Demirtaş, escrita el primer dia de l'any, que ens ha commogut molt: 


"Estimats membres de la Junta del PEN Internacional,

m'agradaria agrair-vos de tot cor la declaració que evidencia l'estat de captiveri polític en què ens trobem jo i centenars d'altres companys, així com la crida demanant el nostre alliberament. Gràcies a amics com vosaltres em puc sentir sempre lliure. Malgrat restar dins dels murs, seguiré treballant decisivament per la pau i per un món millor.

M'agradaria que sabéssiu que el vostre suport i solidaritat m'honora i m'eleva notablement la moral. Estic agraït per cadascun de vosaltres. Us desitjo un bon any nou i un bon futur. Amb l'esperança que puguem veure'ns en el futur,

Cordialment,

01.01.2019

Selahattin Demirtaş"This post is in Catalan:

- Read this post in Spanish

- Read this post in French

- Read this post in English


#Turquia #Frankfurt #Fira #Llibre #Demirtaş #membreshonoraris #presó #prohibits


© 2023. Created with Wix.com by Laia Puig i Espar.  

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle