PEN, PRESENT A LA SOCIETAT CIVIL

¿Quin paper ha de tenir la literatura africana a les escoles? ¿Com acostar els escriptors i escriptores a les aules? ¿Com crear nous lectors de les literatures nacionals de Malawi, Uganda o Mali? Les respostes que ofereix aquest video sobre els projectes de Societat Civil de PEN no tenen pèrdua:

Durant els darrers cinc anys, Romana Cacchioli ha estat la Directora de Programes Internacionals al PEN. Un dels meus grans goigs durant aquest temps ha estat compartir amb ella la direcció de la nostra organització. La Romana ha sabut crear dia a dia el teixit d'idees i d'estratègies, d'amistats i de relacions amb les entitats que donen suport a PEN, que han permès donar un enorme impuls a molts dels centres PEN del Sud Global. La Romana no s'ha cansat de  fer provatures, de trucar a portes, d'articular projectes, de crear lligams personals. I tots ens hem beneficiat del seu coneixement profund de l'Àfrica i d'altres continents.


La Romana seguirà col·laborant amb PEN durant el 2019, però avui és el seu últim de feina com a Directora de Programes Internationals. Per això voldria agrair-li tota la feina feta posant de relleu una de les principals herències que rebem d'ella: els programes de societat civil. Des de les villas de Buenos Aires fins a les presons de Kampala, des de les comunitats rurals de Myanmar fins a les escoles de Sierra Leone o els periodistes víctimes de la repressió a Managua, centenars d'escriptors i milers de joves s'han beneficiat d'aquests programes.


Sobretot, cadascun d'ells no s'ha sentit aïllat enfront dels propis reptes sinó formant part d'una xarxa internacional on tots promovem la llibertat de la paraula a través de la literatura. Com afirma a la filmació la sudafricana Nokukhnaya Mncwabe: "Sabem que no vivim en compartiments estancs sinó que formem part d'un moviment global."


A tu, Romana, en nom de tots nosaltres, et vull dir gràcies per cada dia que hem compartit i per tot el que ens has donat. I a vostè, lector o lectora d'aquest blog, el convido a veure el video. No se m'acut manera millor de desitjar-li bones festes, bon any nou, bon Nadal.This post is in Catalan:

- Read the post in French

- Read the post in English

- Read the post in Spanish


#Societat #Civil #Àfrica #Internacinal #Programes #gràcies #Nadal #Vídeo #Cacchioli

© 2023. Created with Wix.com by Laia Puig i Espar.  

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle